Poslovni razred

Poslovni razred – dobičkonosni nastop na globalnem trgu

Slovenska podjetja so zaradi majhnosti slovenskega tržišča prisiljena iskati poslovne partnerje po vsem svetu. Zato se slovenski poslovneži srečujejo z izzivi, na katere jih v šoli in na fakulteti niso pripravili.

Danes potujemo z avtomobili, z vlaki, avtobusi in letali, na dolge in kratke razdalje. Kako naj se poslovnež vede na poti, da bo dostojno predstavljal svoje podjetje? Je potovanje v poslovnem razredu kaj drugačno od potovanja v ekonomskem razredu in ali je bonton res enak? Ali slovenski poslovnež na poti deluje kot uglajen predstavnik svojega podjetja in države ali pa morda daje drugačen vtis?


Za vzpostavljanje dobičkonosnih poslovnih odnosv je ključnega pomena, da slovenski poslovnež pozna običaje in bonton dežele kamor potuje. Pri tem poznavanje splošnega bontona žal ne zadostuje, saj je poslovni bonton na drugačni ravni, še prav posebej pa to velja za azijske države.


Vsebina seminarja: Slovenec potuje, bonton na transportnih sredstvih (avto, taksi, vlak, letalo), bonton v hotelih višjega ranga, bonton spoznavanja in vizitk v različnih državah, bonton v elitnih restavracijah v odvisnosti od kulture in lokacije, bonton sestankov v odvisnosti od lokacije, izražanje spoštovanja in navezovanje dobrih poslovnih odnosov.


Glede na specifične potrebe stranke, se seminar prilagodi glede na regije in države s katerimi stranka sodeluje.

Bonton kviz

Kviz o lepem vedenju na delovnem mestu in poslovnem svetu.

Kviz >>

Kako do službe?

Izšla je knjiga Kako do službe, avtorice mag. Tamare Guzelj. Kupite jo lahko v knjigarnah Mladinske knjige in na tej povezavi: http://www.uradni-list.si/zalozba/book?id=7152#!/Kako-do-sluzbe

Twitter

Je vaš šef Rus? - 5 napotkov kako komunicirati z nadrejenim iz Rusije: www.tamaraguzelj.si #poslovnibonton

Bonton in posel

E-poštna sporočila naj bodo kratka, jasna in jedrnata, predvsem pa slovnično pravilna.

Bonton

V e-pošto ne pišite ničesar, kar nočete videti na prvi strani časopisa.