Tehno-bonton

Tehno-bonton – bonton e-pošte, bonton mobilnih telefonov in drugih pripomočkov modernega časa

Z izumom telefona leta 1876 se je rodil nov tehnološki svet, ki je s seboj prinesel tako fantastične kot manj navdušujoče posledice. Tehnologija je osnova, ki nas povezuje med seboj in nam omogoča hitro, ugodno in učinkovito komunikacijo. Vsi nenehno uporabljamo mobilne telefone, SMS-e, e-pošto, s seboj nosimo pametne telefone, tablične in drugačne računalnike, nenehno smo v stiku s svetom in sodelavci, kar pa ne pomeni, da je naš svet kaj bolj družaben kot je bil včasih.


Eden izmed paradoksov modernega časa je, da vse naprave, ki naj bi nas bolj povezale med seboj, pravzaprav povzročijo, da smo vedno bolj izolirani. Ker lahko ostanemo v stiku z vsemi, ne glede na to kje smo, se je število osebnih stikov dramatično zmanjšalo do tolikšne mere, da lahko osebe, ki se niso nikoli videle ali srečale, skupaj dokončajo manjše ali večje projekte.


Ne glede na to koliko se zanašamo na tehnologijo za komunikacijo s strankami, sodelavci in dobavitelji, lahko še vedno ohranimo osebno noto in dobro komunikacijo, če uporabljamo dober tehno-bonton.


Vsebine tehno-bontona: telefonski bonton na delovnem mestu, puščanje sporočil, bonton e-pošte, koliko je preveč, net-bonton, pametni telefoni, bonton mobilnih telefonov, 8 nasvetov kako postati bolj vljuden uporabnik mobilnega telefona.

Bonton kviz

Kviz o lepem vedenju na delovnem mestu in poslovnem svetu.

Kviz >>

Kako do službe?

Izšla je knjiga Kako do službe, avtorice mag. Tamare Guzelj. Kupite jo lahko v knjigarnah Mladinske knjige in na tej povezavi: http://www.uradni-list.si/zalozba/book?id=7152#!/Kako-do-sluzbe

Twitter

Je vaš šef Rus? - 5 napotkov kako komunicirati z nadrejenim iz Rusije: www.tamaraguzelj.si #poslovnibonton

Bonton in posel

E-poštna sporočila naj bodo kratka, jasna in jedrnata, predvsem pa slovnično pravilna.

Bonton

V e-pošto ne pišite ničesar, kar nočete videti na prvi strani časopisa.