Poslovni videz

Poslovni izgled in komuniciranje – obleka naredi človeka

Zunanji videz in omika ne naredita človeka, toda primerna obleka in vljudnost bistveno pripomoreta k dobremu izgledu vsakogar.


Kaj naredimo, če imamo hišo in jo želimo prodati, po možnosti po višji ceni, kot jo je prodal sosed? Uredimo fasado in okenske police opremimo z lončnicami. Na vrtu zasadimo rože in okrasno grmičevje ter redno kosimo travo. Tako bo hiša, ki je sicer enaka sosedovi, na trgu imela višjo ceno, ker bo bolj urejena in bolje vzdrževana.


Tako kot hiše morajo biti tudi poslovneži in prodajniki urejeni. Le tako lahko dosežejo dobro ceno in odlične pogoje. Ljudi privlačijo in bolj zanimajo urejeni ljudje in jih bolj zanima kaj ti urejeni posamezniki nudijo. Zunanji izgled in način govora veliko pove o tem kakšni smo in kaj želimo doseči.

Ta seminar pokaže kako promovirati blagovno znamko samega sebe in sicer s pomočjo zunanjega izgleda in načina govora. Vidimo kaj izražamo z govorico telesa in obleko in zakaj preveč sproščen videz lahko prispeva k zmedi, če jasno ne poznamo pravil.


Teme vsebujejo: govorica telesa, ton glasu, izogibanje mašilom, osebne težave nimajo v poslu kaj iskati, sprejemanje komplimentov, kategorije garderobe, kaj je

»business casual« in kako se pravilno sproščeno obleči, osnove graderobe, osnovni kosi na poslovni poti, česa ni smiselno nositi in zakaj, kaj obleka pove o osebi.

Bonton kviz

Kviz o lepem vedenju na delovnem mestu in poslovnem svetu.

Kviz >>

Kako do službe?

Izšla je knjiga Kako do službe, avtorice mag. Tamare Guzelj. Kupite jo lahko v knjigarnah Mladinske knjige in na tej povezavi: http://www.uradni-list.si/zalozba/book?id=7152#!/Kako-do-sluzbe

Twitter

Je vaš šef Rus? - 5 napotkov kako komunicirati z nadrejenim iz Rusije: www.tamaraguzelj.si #poslovnibonton

Bonton in posel

E-poštna sporočila naj bodo kratka, jasna in jedrnata, predvsem pa slovnično pravilna.

Bonton

V e-pošto ne pišite ničesar, kar nočete videti na prvi strani časopisa.